torsdag den 25. september 2014

Statistik over diabetes

Vi har ledt efter statistikker over, hvor mange personer der har diabetes, borderline og spiseforstyrrelser – både alle diagnoser tilsammen og hver for sig. Desværre har vi ikke kunne finde statistikker over, hvor mange personer der har borderline eller en spiseforstyrrelse.

På Statens serum insituts hjemmeside fandt vi en tabel over, hvor mange personer der har en form for diabetes (diabetes 1 eller 2). Den er fordelt på år, køn og alder – og det er folk, der er registreret i Det Nationale Diabetesregister og bosat i Danmark. Den nedstående tabel er den nyeste, de har, og den går fra 1996 til og med 2012. Selvom vi ikke har de helt nye tal op til 2014, kan vi stadig få et indtryk af, hvor mange der har diabetes i dag, samt hvordan udviklingen har taget form i løbet af de sidste par år.

I 1996 var der i alt 113.598 personer med diabetes, der er registreret.

I 2012 var der 320.545 personer med diabetes, der er registreret.

Fra 1996 til 2012 er der sket over en fordobling af antal personer med diabetes – faktisk tæt på tredobling på blot 16 år. (26)

Det er værd at bide mærke i, at denne tabel viser antallet af personer med diabetes, som er registreret i Det Nationale Diabetesregister. Desværre er der rigtig mange personer, som går rundt med en diabetes uden, at de ved det, og de er dermed ikke regnet med i denne tabel. Det vil altså sige, at tallene ved ”personer i alt” i realiteten er højere. Den Internationale Diabetesorganisation estimerer, at 200.000 personer endnu ikke ved, at de har en type 2 – diabetes. (25)
Tabel: Statens serum institut (26)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar