onsdag den 24. september 2014

Behandlingsmuligheder for spiseforstyrrelse i forskellige kommuner



Vejle kommune
Vejle amt besluttede i 2003, at oprette et speciel tema for spiseforstyrrelser, hvor alle henvisninger blev samlet et sted.

Anoreksi behandling i vejle kommune, omhandler råd om gode spisevaner, motionsvaner, og evt. drøftes diætplan og der aftaltes tæt kontakt med regelmæssig vægtkontrol. Hvis patienten har en vægt svarede til 20-25% under den forventet vægt, sker den samme behandling, som er beskrevet ovenfor, men derefter også blodprøver med måling af hæmoglobin, fasteblodsukker, leukocytter, throbocytter, kalium og natrium.

Bulimi behandling i vejle kommune følger de samme retningslinjer som anoreksi i følge af vægttab. Men ved behandling er der også ugentlig kontroltab med spiseimpuls med efterfølgende vægtreducerende handlinger. Der er råd om regelmæssig spisevaner, sund motion og evt. diætplaner. Der tages også blodprøver med måling af hæmoglobin, faste blodsukker, natrium, kalium og albumin. (13)


Aalborg kommune
Aalborg har et ambulatoriet for spiseforstyrrelser for både børn, unge og voksne.

I startet af forløbet, bliver der lavet en behandlingsplan, som består af samtale med gennemgang af sygehistorie og undersøgelse af kroppen → formålet med dette er at, vurdere, om der skal tilbydes et behandlingsforløb. Hvis der så bliver planlagt et behandlingsplan, vil det betyde regelmæssige samtaler, familie, individuelt eller i gruppe alt efter alder og behov. Der vil være undervisning om spiseforstyrrelse, kost og motion. En helbredsmæssig vurdering.
Ved det ambulatoriet går de meget efter at der er et godt samarbejde med patienten og hendes familie, da forældre vil være en stor del af behandling.

I denne behandlingsmulig, vil man blive henvist til en diætist, og hvis der er behov for fysioterapi. Behandlingstilbyderne er delt ind efter alder, hvilken form for spiseforstyrrelse, det drejer som og hvor meget hjælp den enkelte har behov for. (14)


København og Helsingør kommune
Begge kommuner har et center for spiseforstyrrelser, hvor de tilbyder terapeutisk hjælp til personer med spiseforstyrrelser, et sted hvor man kan være den man er, støtte og rådgivning til den pårørende familie og undervisning, foredrag, grupper og kurser.
Alt dette tilbyder de gennem råd og vejledning, individuel terapi, ernæringsterapi, familiesamtaler og tværfaglige behandlingsforløb(2 psykoterapeut, psykiater, psykolog, ernæringsterapeut)(15)





Ingen kommentarer:

Send en kommentar